Een omgevinsdienst

Vraag/Uitdaging

Stel een team samen van professionals en zorg er voor dat over 5 maanden 220 mensen kunnen starten in een nieuwe organisatie, waarvoor nog geen voorzieningen zijn gerealiseerd. Bepaal een strategie voor het volwassen worden van de ICT van de organisatie en voer dit uit.

Aanpak

Met een team van ICT-specialisten is de aanpak bepaald. Een programma plan en een roadmap voor de komende jaren zijn opgesteld, inclusief een financiële borging in de begroting van de komende jaren. De principes in een eerder opgestelde architectuur zijn gebruikt om te komen tot een passende technische oplossing.

Resultaat

In korte tijd is een team samengesteld, een plan opgesteld, de architectuur uitgewerkt tot stappen, hardware en software is binnen de wet aanbesteed en ICT voorzieningen zijn uitgerold zodat de organisatie tijdig kon starten. Daarna is verder gewerkt aan het volwassen worden van de ICT-middelen en organisatie.

 

Kernwoorden

Zaakgericht werken, (Europees) aanbesteden, project management, programma management, kantoor automatisering, financiële systemen, tijdschrijven, archief, digitalisering, VTH Systemen, Zaak systeem, Rapportage, Organisatie ontwikkeling, beheer, informatie mananagement.